A sportmasszázs széles körben elterjedt nyugati hagyományokon alapuló masszázsfajta. Rendszeres alkalmazása a sérülések megelőzésében játszik szerepet azzal, hogy javítja az izmok kondícióját. A sportmasszázs során nemcsak a felszíni szöveteket és az izmokat dolgozzuk meg, hanem a mélyebb rétegeket, és a mélyizomzatot is.

A sportmasszázs előnyei:

  • Csökkenti az izomgörcsöket, vagy a merev izmok által okozott fájdalmat.
  • Lazítja a merev, letapadt izmokat, melyek így terhelhetőbbek, azonban kevésbé sérülékenyek.
  • Elősegíti a merev izomzat regenerálódását, a felhalmozódott méreganyagok távozását.
  • Sérülések esetén hatékony kiegészítő kezelésként szolgál a rehabilitáció során.
  • Stressz oldó és nyugtató hatású.

Miben különbözik a sportmasszázs más masszázstípusoktól?

Az alaptechnikák hasonlóak, mint a svéd masszázsnál, azonban a mozdulatok sokkal erőteljesebbeket és mélyebbre hatóak. Az erős simító, gyúró és ütögető mozdulatok célja többet közt az összenövések lebontása.

Kinek javasolt a sportmasszázs?

A sportmasszázs széles körben alkalmazható, hiszen nem csak az aktív, hivatásos sportolóknak érdemes, és ajánlott alkalmaznia, hanem kiemelten ajánlott a mozgásszegény életvitelt folytatóknak egyaránt. A lemerevedett, és kevésbé aktívan igénybe izomzatnak éppen ugyan úgy szüksége lehet a segítségre, mint a rendszeresen megterhelt testnek. Annak ellenére, hogy a közhiedelembe az él, hogy ez a masszázs fajtát csak is sportolok, vehetik igénybe, ennek ellenére bárki számára előnyös lehet.

Amennyiben bármilyen kérdése merült fel a sportmasszázzsal kapcsolatban, akkor hívjon engem bizalommal! Készséggel állok a rendelkezésére és megválaszolom minden felmerülő kérdését!