A távol-keleti kultúra és életmód már nagyon régóta hatással van a nyugati világra. Elegendő csak a keleti fűszerekre, vagy a Selyem útra gondolni, és már is több 100 évet ugorhatunk az időben. A kelet azonban még ennél is többet adott nekünk. Többek közt a testi és lelki nyugalmat, mely a gyógynövényes masszázs segítségével állítja vissza a testünk elmei közti természetes egyensúlyt.

Mi az, amit a gyógynövényes masszázsról tudni érdemes?

A gyógynövényes masszázs a thai masszázs típusokhoz tartozik. Maga a masszázs kis zsákokkal történik, melyek különböző felgőzölt gyógynövényekkel vannak megtöltve. A gőz melege és a gyógynövények hatóanyagai serkentik a vérkeringést, működésbe hozzák a fáradt izmokat és az ízületeket, nem utolsó sorban pedig hozzájárulnak a pihentető relaxációhoz.

Gyógynövényes masszázs – a megelőzés kulcsa

A különböző gyógynövények régóta ismert hatásaira alapozva hazánkban leginkább a kamillát, a levendulát és a zsályát alkalmazzák leginkább a gyógynövényes masszázs során, melyek természetesen az igényeknek megfelelően egyéb növényekkel is kiegészíthetőek. Az így összeállított batyu használata pedig kedvező hatást gyakorol a bőrre és a kötőszövetekre, valamint hozzájárul a méregtelenítéshez és a regenerációhoz.

Jó tudni: A méregtelenítés elősegítése mellett a gyógynövényes masszázs szerepet játszik még a depresszió és az álmatlanság leküzdésében is, valamint táplálja a szöveteket és közvetve lassíthatja az öregedési folyamatokat.

Még többet szeretne tudni a gyógynövényes masszázsról?

Amennyiben bármilyen kérdése merülne fel a gyógynövényes masszázzsal kapcsolatban, akkor hívjon engem bizalommal, vagy látogasson el a Fájdaloműző masszázs stúdióba.