Testünkön belül hetvenkét meridián vonalon kering az életenergia. (Chi) Időnként néhol feltorlódik,máshol „kifogy”. Ez az elváltozott állapot szülheti a betegségeket. Zárt rendszerről beszélünk, így az egyes energetikai pontok segíteni tudnak egymásnak abban, hogy ahol több van, onnan külső segítséggel átáramolhasson oda ahol kevesebb. Energetikai pontok nagy számban megtalálhatóak a meridián vonalak mentén.
Ősi kínai felfogás szerint a meridiánokat nem azonosítjuk idegpályákkal, vérrel, sem egyéb belső keringési folyamattal,viszont az életenergia (Chi) mégis megtalálható a véráramban,idegpályákban is anélkül, hogy helyileg látható lenne. Chi áramlása nélkül nincs véráram és nem lenne belső működés a testben. Minden meridián vezeték kapcsolatba hozható valamelyik szervünkkel.
Léteznek raktározó csatornák,melyekre akkor van szükség ha többlet Chi jelentkezik a test valamely pontján. A többlet ide vándorol,viszont mikor hiány van innen meríthető. A különleges meridiánokon kívűl léteznek izmokért,idegekért,csontokért és bőrért felelős meridiánok. A csatornák a test bizonyos helyein mélyebben máshol a bőrfelszínhez közel találhatóak.
A bőrfelszín közelében sok „csomópont” található,melyek érintésével üzenet küldhető a test belső bonyolult világába.
A kezelés maximum fájdalomhatárig történő pontnyomások,nyomások sorozata,meridián vonalak mentén haladva. Az éltető életenergia kiegyenlítésének köszönhetően testünket,belső világunkat és szerveinket jobb egészség esebb működésre ösztönözve a kiegyensúlyozott teljesség érzete érhető el.
Mikor erre a kezelésre van szüksége azt úgy lehet felismerni,hogy leeresztést,”kifogyást”és az energia hiányát érezzük napjainkban.
Bármilyen kérdése lenne a meridián pályák energetizálásával kapcsolatban,hívjon bizalommal,örömmel megválaszolom minden felmerülő kérdését!