A kinesio tape vagy más néven kineziológia tapasz a mozgásszervi problémák manuál terápiás kezelésében az egyik leghatékonyabb alternatív módszernek számít. Elsősorban az élsportolók használják, bár napjainkban előnyei egyre szélesebb körökben is ismertek.

Kinesio tape – tapasz, amiben több rejlik

A kinesio tape alapelve, hogy a test öngyógyító folyamatait egy speciális anyaggal, és – felhelyezési technikával elősegítse, a szervezet receptorait ingerelve.

Kinek köszönhetjük a Kinesio Tape szalagot?

A kinesio tape alapötletét a hetvenes években egy japán kiropraktőr, Dr. Kenzo Kase dolgozta ki. Több éves kórházi tapasztalatai alapján ismerte fel, hogy a fájdalom az izmokat és az ízületeket körülvevő szövetek működési zavaraiból ered. Az ízületi problémákat gyakran az ízület körül kialakult izom dysbalance váltja ki, melyet az ellen oldali izomelasztikusság és izomerő különbség idéz elő (agonista és antagonista).

Amit a kinesio tape-ről még tudni érdemes:

A tapasz 100%-ban pamut anyagból készül, és a kezdetleges bézs szín mellett, ma már többféle színben is kapható.  A kinesio tape rugalmas, ezért a használóját nem korlátozza a mindennapi élethez tartozó tevékenység gyakorlása során.

Milyen panaszok esetén alkalmazható a kinesio tape?

Többek közt sportsérülések, ficamok, húzódások, túlfeszült, görcsös izmok, korlátozott ízületi mozgások, derék-, hát-, nyak- és fejfájások, gerincferdülés, idegbántalmak kezelésére, tartásjavításra, valamint a mozgásszervi műtéteket követő rehabilitációhoz használható a kineziológiai szalag.

Ha elnyerte a tetszését vagy bármilyen kérdése merült fel a kinesio tappel kapcsolatban, akkor hívjon bátran! Készséggel állok a rendelkezésére, és megválaszolom minden felmerülő kérdését! Egy előre egyeztetett időpontban várom szeretettel a Fájdaloműző masszázs stúdióban!